Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking

Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking

ZWO-groep (zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking) betrekt de gemeente bij projecten op het gebied van vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping. De ZWO werkt mee aan kerkdiensten, zoals de zondagen voor het werelddiaconaat, organiseert en ondersteunt speciale projecten (al dan niet in samenwerking met Kerk-in-Actie).

De ZWO-groep is een werkgroep van de drie protestantse kerken in Renkum en Heelsum.

 
Gezamenlijk ZWO-project 2019: UBC ziekenhuis in Mattru, Sierra Leone

Project ism Stichting Kushe Foundation
Gezamenlijk ZWO-project 2019: UBC ziekenhuis in Mattru, Sierra Leone

In de banner bovenaan deze pagina zie je 3 foto’s: de motor en de helm van Sylvanus en een taart van de actie "Heel de kerk bakt voor Mattru".


 
 
ZWO-Actie “Heel de kerk bakt voor Mattru”. ZWO-Actie “Heel de kerk bakt voor Mattru”.

Voor de actie zijn nu 19 bakkers beschikbaar en die zijn gespecialiseerd in verschillende soorten producten, zoals grote taarten, kleine taarten, koekjes, cakes en oliebollen.
Via bestelbonnen kan alles besteld worden bij de bakkers voor een bepaalde gelegenheid.
Na elke kerkdienst kunnen de bestelbonnen tijdens het koffiedrinken ingevuld worden.
Na de ZWO-dienst op 3 november en ook daarna nog via Mieke Stigter, liefst per e-mail () of anders per telefoon 06-24570658.
 

 
 
Collecte zondag 10 november Bootvluchtelingen Collecte zondag 10 november Bootvluchtelingen
Stichting Bootvluchteling wil een verschil maken op de plekken waar dat het meest nodig is. Via vrijwilligers bieden ze concrete, praktische hulp aan wanhopige en kwetsbare mensen op de vlucht. 
Duizenden vluchtelingen zitten vast in het overvolle kamp Moria op Lesbos. In vluchtelingenkamp Moria hebben ze een community centrum met een school en bibliotheek. Daarnaast verzorgt het PSS-team trainingen en activiteiten gericht op de mentale gezondheid en ontspanning. Het medische team met artsen en verpleegkundigen draait zeven dagen per week avonddiensten vanuit een medische post in kamp Moria. Dagelijks voorzien zij ca. 80 patiënten van medische zorg. Uw gift is van harte welkom.

 
 
Nieuwsbrief van Jon en Heleen Yoder Nieuwsbrief van Jon en Heleen Yoder

Beste allemaal, 
Onze laatste Nederlands nieuwsbrief schreven we kort voor we op verlof gingen. We hebben opnieuw genoten van een heerlijke tijd in Nederland en Amerika en zijn inmiddels alweer enkele maanden aan de slag in Sierra Leone. Zoals we in mei schreven, besloten we begin dit jaar ons contract te verlengen tot 1 december. Inmiddels heeft een Amerikaans echtpaar dat al jaren betrokken is bij het ziekenhuiswerk besloten om volgend jaar drie termijnen van drie maanden hier te komen werken. Daarmee is deels voorzien in een waarnemer voor Jon en daar zijn we erg dankbaar voor. Om het werk goed over te dragen hopen we nu tot eind februari hier te blijven. Zodoende heeft Heleen ook wat meer tijd om onze nieuwe organisatie Nyandengoh! een wat steviger basis te geven voor we weggaan. Wat we hierna gaan doen weten we nog niet, behalve dat ons plan is nog geregeld hier terug te komen om zowel het werk van Nyandengoh! als het ziekenhuis te ondersteunen. 
 
lees meer »