Zomerse Herfstmarkt met mooie opbrengst

Zomerse Herfstmarkt met mooie opbrengst
Na maanden van voorbereiding: spullen en boeken inzamelen, sorteren, bakken, jam maken, planten kweken etcetera, was zaterdag 10 september om 06.00 uur 's ochtends een flinke groep medewerkers paraat om de markt op te bouwen en alle spullen bij de juiste kramen te zetten. Ook de dames van de catering waren al vroeg in de weer om voor alle vrijwilligers verse belegde broodjes en koffie te verzorgen en de lunch voortebereiden. Tegen halfacht kwamen de overige medewerkers hun kramen inrichten en onderging het terrein rondom de kerk al snel een ware metamorfose. Vrolijke en volgepakte kramen, een voorterrein dat in bloei stond met vele soorten vaste planten voor de verkoop, een gezellig terras en de bekende wagen met het Rad van Avontuur. Na het maken van de traditionele groepsfoto was het aftellen tot 10.00 uur voor de opening van de markt. Het publiek stond al geruime tijd te popelen tot de hekken open zouden gaan en stroomde vanaf 10.00 uur in grote getalen toe.

Er werd meteen flink verkocht, de eerste lootjes van 'het Rad' gingen vlot van de hand en de kraam met koffie en 'home made' gebak deed, vooral in de ochtend, goede zaken. Door het zomerse weer was ook de ijskar (met dank aan ijssalon La Cosina uit Renkum) een gouden greep. Het heerlijke Italiaanse ijs ging er goed in. De dikbelegde tosti's van de Jeugdcentrale vielen rond lunchtijd goed in de smaak. De vrolijke en sfeervolle muziek van het klarinettenensemble van Heelsums Harmonie olv Bert Noorddam (die zelf ook soleerde op de trombone) zorgde halverwege de dag voor een leuke muzikale omlijsting. 

Net na de middag was het mede door de warmte even wat rustiger, maar later trok de verkoop weer wat aan en de verlotingen van het rad van Avontuur bleven trekken. Menigeen ging met een mooie prijs naar huis.

Bij het scheiden van de markt werden veel prijzen gehalveerd en profiteerden bezoekers van de actie: 'vul een vuilniszak voor een euro'. Toen even na vieren de markt sloot, werd nog even hard gewerkt om alles op te ruimen. Vele handen maken licht werk en het kerkterrein was al snel weer opgeruimd en netjes.

Een klein groepje wachtte in spanning op de uitkomst van de geldtellers. Die kwamen met goed nieuws! De opbrengst was ruim hoger dan in 2014. Iedereen is altijd weer nieuwsgierig naar de verschillen in de resultaten per kraam t.o.v de vorige keer. Die verschillen waren er zeker, maar het gaat uiteindelijk om het eindresultaat en met een verwachte netto opbrangst van 7000 euro voor de doelen mogen we meer dan tevreden zijn!      

De herfstmarktcommissie bedankt alle medewerkers enorm voor hun inzet vóór tijdens en na afloop van de markt!

Met dank aan de sponsors: Jansen Recycling Oosterbeek voor het beschikbaar stellen van de afvalcontainers en ijssalon La Cosina Renkum voor het beschikbaar stellen van de ijskar.       
terug