Welkom in onze kerken

Welkom in onze kerken

Kerstavond & Kerstmorgen
Op 24 en 25 december bent u van harte welkom bij de protestantse kerken in Renkum en Heelsum. Vier een van de gezamenlijke kerstavonddienst en een van de kerstochtenddiensten mee.

Kerstavond
Op zondag 24 december is er om 20.00 uur eerst een bijzondere dienst in de Gereformeerde kerk. Ds. Leendert-Jan van Lingen gaat voor in een 'eigentijdse kerstavonddienst'. Het thema is 'LIGHT!'. De Jeugdband verzorgt de muziek en er is bijzonder licht te zien...

Vanaf 21.40 uur (samenzang) kunt u terecht in Hervomde Kerk in Renkum voor een meer traditionele Kerstavonddienst. Ds. Arrie van Veen en Ds. Wouter Koelewijn gaan samen voor. Muziek wordt verzorgd door het 'Arnhems Slavisch Koor' o.l.v. Svetlana van Wielink, Anne Pals, orgel en Wim van der Veen op trompet. Het thema van deze dienst is 'Het wordt licht’

Kerstochtend
Op maandagmorgen 25 december zijn er diensten in alledrie de kerken. Het wordt licht. Jezus is geboren in een stal in Betlehem. Herders zijn de eersten die ervan horen: Een groot hemels leger zingt een lied dat hemel en aarde met elkaar verbindt. Bij ons gaat ds. Arrie van Veen voor. Het Heelsums Gelegenheidskoor o.l.v. Willard zingt de sterren van de hemel en Rien Capelle begeleidt ons op het orgel bij de samenzang.

In haar overdenking in Samenklank zegt ds. Arrie van Veen: “Kerstfeest vieren krijgt betekenis wanneer wij vanuit ons verlangen, in vertrouwen en eenvoud, Hem durven te ontvangen. Dat het verlangen naar 'God met ons' en de bereidheid te ontvangen uw feestdagen tot goede dagen zullen maken."

Fijne diensten gewenst! 
terug