Kerkdiensten weer van start Kerkdiensten weer van start
Vanaf zondag 6 september ben je weer welkom in de zondagse erediensten. We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om de kerkdiensten bij te wonen. Daarom vinden de diensten plaats in de kerk aan de Kerkstraat in Renkum. Dit gebouw heeft de grootste kerkzaal. Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen om samenkomsten verantwoord te kunnen organiseren en coronabesmettingen te voorkomen.  

De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Per dienst is plaats voor maximaal 100 kerkgangers. (op zondag 6 september is dat 50, om te kunnen oefenen met de maatregelen)
  • Volg altijd de aanwijzingen van aanwezige coördinatoren
  • Vooraf aanmelden is verplicht. Bekijk de aanmeldmogelijkheden.
  • Samenzang is nog niet mogelijk
  • Kom niet naar de kerk als je klachten hebt (verkouden, hoesten, koorts) en houd je aan de algemene corona-richtlijnen
Ondanks de beperkingen zijn wij bijzonder blij dat we onze kerk weer kunnen openen voor diensten. Met inachtneming van de maatregelen is iedereen, jong en oud(er), van harte welkom!
Klik op lees meer voor een volledig overzicht van alle maatregelen en het verloop van de kerkdiensten. 
lees meer »
 
Welkom & nieuws Welkom & nieuws

Welkom op de website van de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum. Lees hier het laatste nieuws en informatie over activiteiten in en rond de kerk.
Samen met de Hervormde gemeente Renkum en de Hervormde gemeente Heelsum-Kievitsdel zijn wij op weg naar een fusie in 2020 waarna wij de Protestantse gemeente Renkum-Heelsum zullen vormen. Op deze website is de samenwerking ook terug te zien in ondermeer gezamenlijke berichtgeving, de toenemende gezamenlijke activiteiten en de wekelijkse gezamenlijke kerkdiensten.

 

lees meer »
 
Verjaag de honger

Verjaag de honger

Collecte zondag 4 oktober

Actie Sprinkhaan

Een enorme golf woestijnsprinkhanen vreet Oost-Afrika en Zuid-Azië kaal. Boeren in landen als Ethiopië, Zuid-Soedan en Pakistan raken hun oogst en daardoor hun inkomen kwijt. Na corona maakt de sprinkhanenplaag de armoede nóg groter. Kerk in Actie ondersteunt boeren met het opzetten van waarschuwingssystemen en voedselnoodhulp. Uw gift is van harte welkom.

  • Wilt u ook helpen? Laat zondag uw bijdrage achter in een van de schalen bij de uitgangen van de kerk
  • U kunt uw gift ook overmaken aan onze diaconie met de vermelding 'Collecte Actie Sprinkhaan 4 oktober'.


 
 
Uw privacy op deze website Uw privacy op deze website
De Gereformeerde kerk van Renkum en Heelsum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
lees meer »
 
Ds. Joke Quik ondersteunt in pastoraat Ds. Joke Quik ondersteunt in pastoraat
Ds. J.B. (Joke) Quik-Verweij uit Brummen ondersteunt de kerk aan de Utrechtseweg en waar nodig ook de anderen twee gemeenten sinds 1 oktober tijdelijk bij pastoraal- en kringwerk. Zij doet dit voorlopig voor een dag in de week.
 
Protestantse gemeenten zoeken een nieuwe predikant(e) Protestantse gemeenten zoeken een nieuwe predikant(e)
In Renkum en Heelsum zijn drie PKN gemeenten op weg naar een fusie, die in 2020 zijn beslag zal vinden. Het zijn de Hervormde Gemeente Renkum, Hervormde Gemeente Heelsum-Kievitsdel en de Gereformeerde Kerk van Renkum/Heelsum. In de laatste twee gemeenten is de predikantsplaats vacant en zijn we op zoek naar een predikant(e) met ervaring in één of meerdere gemeenten.
lees meer »
 
Online-kerkdiensten terugkijken Online-kerkdiensten terugkijken
Zondag 30 augustus was voorlopig de laatste online viering vanuit het Kerkje op de Heuvel: mét (orgel)muziek, zang, een kindermoment, lezingen, gebeden en een verkondiging. Aan de diensten werkten steeds verschillende gemeenteleden mee. De diensten blijven nog geruime tijd te zien op ons YouTubekanaal.
lees meer »