"Wat is er al veel gedaan voor de kinderen" "Wat is er al veel gedaan voor de kinderen"
We kijken terug op een succesvol jaar voor ons gezamenlijke project. Er is in totaal ruim 6400 euro ingezameld. Veel meer dan we vooraf hadden ingeschat, mede door de prachtige opbrengst van de Herfstmarkt.

Wat kon er allemaal van worden gedaan in Mattru:
  • Er is voldoende budget om het laboratorium goed te renoveren. Inmiddels zijn ze al een heel eind met het werk.
  • Wanneer dit klaar is kan ook de apotheek worden opgeknapt.
  • De Psychosociale Unit heeft mede met onze hulp ongeveer 100 meisjes kunnen helpen die slachtoffer zijn geworden van geweld of misbruik. Van het geld is noodzakelijk medisch onderzoek en de nodige begeleiding bekostigd. Ook kregen de meisjes een hygiëne pakketje mee.
Heleen heeft inmiddels verpleegkundigen geschoold om deze kinderen te kunnen begeleiden. Zo kan het werk, als zij en Jon weer vertrekken, doorgaan.
Er zijn ruim 30 kinderen met beperking geholpen met bijvoorbeeld een rolstoel of andere hulpmiddelen.

Onlangs werd een driejarig meisje naar het ziekenhuis gebracht. Zij kon al ruim een jaar niet lopen na een beenbreuk. Gelukkig blijkt er op dit moment ‘toevallig’ een Engels traumateam een paar honderd kilometer verderop te werken, die haar wil opereren. Van onze bijdrage kan het meisje met haar  ouders daar naar toe reizen en een paar dagen verblijven. De komende Samenklank kunnen we hopelijk vertellen dat het met dat meisje goed gaat!
terug