Nieuwsbrief van Jon en Heleen Yoder Nieuwsbrief van Jon en Heleen Yoder
Renovaties
De renovaties van de afdeling verloskunde waren net op tijd afgerond voor het zware regenseizoen van dit jaar begon. Het is heerlijk dat de zalen nu droog blijven! Ook de nieuwe verloskamer is prettig met meer licht, privacy en stromend water. In ons huis hadden we dit jaar ook veel lekkage en uiteindelijk hebben we een deel van het dak moeten vervangen. Nadat twee jaar geleden de boom op ons huis viel was dat gedeelte nooit goed gerepareerd. Inmiddels werden de bruine plekken op ons plafond steeds groter en moesten we teiltjes onder de ergste plekken zetten. Nu hebben we weer een prachtig wit plafond, en omdat we toch aan het verven waren besloten we om ook de muren maar aan te pakken. Na twee jaar tussen blauwe muren te hebben geleefd zijn we nu blij met de mooie zachtgele tint die het huis een stuk frisser doet ogen! 

Ziekenhuiswerk (1) 
Terwijl ik dit schrijf is Jon net naar het ziekenhuis vertrokken om te kijken waarom de tweede helft van een tweeling maar niet zijn/haar intree in de wereld wil maken. Dit is een veel voorkomend scenario. Hopelijk hoeft het deze keer geen keizersnee te worden. Veel van de problemen die moeders ervaren tijdens de bevalling worden veroorzaakt door malaria. Ondanks het feit dat er tegenwoordig tijdens de zwangerschap preventief behandeld wordt liggen er regelmatig vrouwen met hoge koorts te bevallen. We zijn blij dat de overheid inmiddels drie verloskundigen aan ons ziekenhuis heeft toegewezen. Het plan is dat volgend jaar een Amerikaanse organisatie een personeelswoning gaat opknappen met ruimte voor verloskundigen die ook ’s nachts en in de weekenden oproepbaar kunnen zijn. Dat is een mooie ontwikkeling die het werk van de aanwezige arts zal verlichten. 

Nyandengoh!
Het werk van Nyandengoh! groeit en bloeit. Elke dag gaan Sylvanus en Esther er op uit om de kinderen thuis op te zoeken. Inmiddels hebben we ook een lokaal adviserend bestuur samengesteld: een pastor, een onderwijzeres met interesse in kinderen met een beperking, een verpleegkundige, een zakenvrouw die bekend staat om haar integriteit en een moeder van een meisje met cerebrale parese. De komende maanden hopen we regelmatig samen te komen om meer te leren over een Christelijke visie op leiderschap en kinderen met een beperking. 
Tenslotte
We kijken er naar uit hier opnieuw Kerst te mogen vieren en daarna ons voor te bereiden op ons vertrek. We zijn dankbaar voor jullie gebeden en de financiële steun die ons werk hier mogelijk maken. Hartelijke groet, 
Jon & Heleen 

​​​​​​​
terug