Nieuwe paaskaars straalt mooie boodschap uit

Nieuwe paaskaars straalt mooie boodschap uit
Als dit jaar op Stille zaterdag (26 maart) tijdens de paaswake het nieuwe licht onze kerk is binnengebracht, hebben we een unieke ‘lichtdrager’ in het liturgisch centrum: de paaskaars 2016 is namelijk ontworpen en gemaakt door een aantal jongeren van JeugdkerkPlus. Hoe de kaars er uitziet, blijft nog een verrassing. Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Het ontwerp van de kaars straalt een mooie boodschap uit: je gaat nooit alleen in deze wereld en de kerk is een thuis voor alle mensen, hoe verschillend ze ook zijn. Verder is in het ontwerp ook de belangrijkste kerkelijke symboliek te zien. In het najaar van 2015 hebben de jongeren samen met Inge Wezel nagedacht over het doel en de symboliek van de kaars en zijn daarna aan het schetsen gegaan.

Uniek ontwerp
Het ontwerp van Aniek Stunnenberg is unaniem door de jongeren uitgekozen om te worden uitgevoerd. Daarna is er tijdens een aantal JeugdkerkPlus-bijeenkomsten hard gewerkt om het ontwerp met diverse kleuren was op de kaars aan te brengen.

Gedachteniskaarsen
Naast de nieuwe paaskaars zijn ook twee nieuwe gedachteniskaarsen gemaakt. Een soberder ontwerp, maar wel in dezelfde stijl als de paaskaars. Inge Wezel heeft tevens een paar keer geassisteerd bij het realiseren van het ontwerp.

Voor de dienst op paasmorgen zullen we de symboliek van de kaars via de beamer toelichten. En na Pasen zullen we ook op de website en in Samenklank verslag doen van het ontwerp- en maakproces van de kaarsen en de symboliek toelichten.  
terug