De jeugd heeft de toekomst De jeugd heeft de toekomst

De beraadsgroep Jeugd en Jongeren vertegenwoordigt de jeugd in de diverse geledingen van de kerk. Zij wil inhoud geven aan het leren, delen, vieren en dienen van de jeugd. De beraadsgroep Jeugd en Jongeren bestaat uit: de jeugdouderling, de jeugddiaken en afgevaardigden uit groepen van de jeugd en jongeren. Volg ons op Facebook:

 
Basiscatechese

Basiscatechese


Kind: "Waarom zijn we hier?"
Dominee: "Dat ga ik je uitleggen."
Kind: "Ja, dat moet jij kunnen."

Maar voordat de dominee kans krijgt om een antwoord te formuleren zegt een ander kind:
"We komen hier om te leren over de kerk en over God en Jezus, zodat we als we groot zijn zelf kunnen kiezen of we daarbij willen horen."

Ds. Arrie van Veen: "Een bevriend collega uit het westen van het land vertelt hier over zijn ervaring met catechese aan 8-9 jarigen. Ook in onze kerk willen we kinderen met liefde vertellen en leren over hoe de bijbel in elkaar zit en hoe je de verhalen lezen kunt."

Samen met de Hervormde gemeenten organiseert onze kerk jaarlijks de basiscatechese voor kinderen uit de groepen 5-8 van de basisschool. De catechese wordt gegeven door een team van gemeenteleden in samenwerking met de predikanten.

In de bijeenkomsten komt ook aan de orde wat er allemaal gebeurt en wie wat doet in de kerkdienst en over de feesten die we vieren in het kerkelijk jaar.
Zo willen we achtergrond en kennis over christelijke geloven en kerk meegeven waardoor kinderen ook een goede keuze kunnen maken.

De kinderen en hun ouders krijgen jaarlijks allemaal een uitnodiging.

 
Kindernevendienst

Het licht uit de kerk gaat mee naar de nevendienst
Kindernevendienst


Elke zondag verzorgt een team enthousiaste gemeenteleden de kindernevendienst voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

lees meer »
 
JeugdkerkPlus JeugdkerkPlus


Voor jongeren van 12 jaar en ouder is er JeugdkerkPlus op zondagmorgen, gemiddeld eenmaal per twee weken in De Kelder. Aan de hand van thema’s wordt het geloof op een eigentijdse wijze met elkaar gedeeld. JeugdkerkPlus start om 10.00 uur en is meestal gelijktijdig met de kerkdienst afgelopen.

De data van JeugdkerkPlus tot en met juni 2017 zijn:

  • 8 en 22 januari
  • 5 en 19 februari
  • 12 en 26 maart
  • 9 en 23 april
  • 7 en 28 mei
  • 11 en 25 juni

 
Jeugdcentrale

Jeugdcentrale


De Jeugdcentrale verzorgt afwisselende clubavonden voor kinderen en jongeren vanaf groep 3 van de basisschool t/m 17 jaar en ouder. En er is een toneelclub 'De Kunstkelder'. Een clubavond duurt één tot anderhalf uur. Elk jaar is er een gaaf kamp met alle clubleden.

lees meer »