Plezier, verbinden en schenken Plezier, verbinden en schenkenEens in de twee jaar op de tweede zaterdag van september vindt rond de kerk De Herfstmarkt plaats. Het doel: een gezellige actviteit op touw zetten met een samenbindend karakter voor en door mensen uit Renkum en Heelsum en een mooie opbrengst bij elkaar te krijgen voor een of meerdere goede doelen.


Concrete bestemming
Het geld dat de Herfstmarkt opbrengt, gaat traditiegetrouw voor de helft naar een doel binnen onze kerk. Vanwege de verbondenheid èn omdat de Herfstmarkt dankbaar gebruik maakt van de faciliteiten die de kerk haar op en rond de marktdag biedt. We zoeken elke keer naar een concrete bestemming zodat voor iedereen zichtbaar is waaraan het geld is besteed. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor een goed doel buiten de kerk, ver weg of dichtbij.

Doelen 2018
De opbrengst van de Herfstmarkt gaat dit jaar voor de helft naar het ZWO project Het UBC Mattru ziekenhuis in Siërra Leone. De andere helft is bestemd als bijdrage aan de restauratie-werkzaamheden aan het houtwerk van het kerktorendak. 

lees meer »
 
Nazomeren op Herfstmarkt 2018

Nazomeren op Herfstmarkt 2018
"Het was een geweldige dag, alle ingrediënten waren aanwezig, mooi weer, goede sfeer onderling, enthousiast publiek. En met een prachtige opbrengst voor de goede doelen: ca. 8000 euro netto! Klik op lees meer voor een uitgebreider verslag.

 
lees meer »
 
Veelzijdig en sfeervol Veelzijdig en sfeervolDe herfstmarkt van de Gereformeerde kerk Renkum-Heelsum is veelzijdig en sfeervol. Traditioneel is er op het knusse plein en rond de kerk een uitgebreide snuffelmarkt met onder meer curiosa, vaste planten, speelgoed (kinder)kleding, langspeelplaten, elektrische apparaten, huishoudelijke artikelen van glas, hout, riet, keramiek, wenskaarten, het rad van avontuur en natuurlijk heel veel boeken!

Hapje en drankje erbij?
Voor de lekkere trek is er koffie/ thee en limonade en heerijke huisgebakken koek, cake en taart. In 2016 was er als extraatje versgeschept Italiaans ijs uit de ijskar van ijssalon La Cosina. Ook is er meestal wel een hartig snack verkrijgbaar. Thuis nagenieten kan met de zelfgemaakte jams en sappen van zomerfruit.