Inzamelaars gevraagd! Inzamelaars gevraagd!


We zoeken mensen die willen helpen bij de inzamelingen op de zaterdagen in juli en augustus. De inzamelochtenden zijn altijd erg gezellig en het is leuk om als eerste te zien wat er dit jaar weer allemaal op de markt te koop zal zijn. Kom dus een paar zaterdagochtenden de handen uit de mouwen steken. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd. Aanmelden kan bij Harry Hulzebosch tel. 0317 - 313 224 of via e-mail.

 
Spullen-inzameling in juli en augustus Spullen-inzameling in juli en augustus


Op zaterdag 8 september is het weer Herfstmarkt bij de Gereformeerde kerk in Renkum. De tiende editie dit jaar! De voorbereidingen zijn in volle gang. De inzameling van spullen vindt plaats op alle zaterdagen in juli en augustus: 7, 14, 21, 29 juli en 4, 11, 18, 25 augustus. Locatie: bij de Gereformeerde kerk/zaal De Spreng, Utrechtseweg 93, van 10.00 tot 12.00 uur.

Spullen in goede staat zijn welkom, zoals: curiosa, boeken, lp's, cd's, dvd's, hout, riet, glaswerk, keramiek, klein huishoudelijk materiaal, elektrische apparaten, platte beeldschermen, speelgoed, (kinder)fietsen en klein meubilair. Helaas kunnen we geen televisies, printers en monitors innemen vanwege het te grote gewicht. Prijzen voor het Rad van Avontuur bij voorkeur ook inleveren bij de kerk tijdens de bovengenoemde inzameldata.

Prijzen voor Rad van Avontuur Herfstmarkt
Ook dit jaar is er weer het populaire Rad van Avontuur. Daarvoor zijn wij op zoek naar mooie prijzen. Wellicht heeft u eens een cadeau ontvangen, de gulle gever hartelijk bedankt. Het is zeker geen prullaria, maar u denkt nu: “tja… wat moet ik er mee?” Wij lossen dat probleem graag voor u op en ontvangen dit cadeau met plezier als prijs voor het Rad van Avontuur. Een flesje lekkere wijn over? Ook dat is altijd een mooi cadeau voor het Rad. Prijzen voor het Rad bij voorkeur inleveren bij de kerk tijdens de bovengenoemde inzameldata. Bent uzelf niet in de gelegenheid? Bart Stunnenberg komt het graag bij u ophalen: tel. 06 53 14 74 78

 
10e Herfstmarkt dit jaar op zaterdag 8 september 10e Herfstmarkt dit jaar op zaterdag 8 september

Als op zaterdag 8 september 2018 om 10.00 uur de dranghekken bij de kerk worden weggehaald, is dat de start van de tiende Herfstmarkt! Omdat tot die tijd nog heel veel georganiseerd, ingezameld, overlegd, geregeld en uitgezocht moet worden, is de Herfstmarktcommissie inmiddels aan de slag om de planning alvast in grote lijnen uit te zetten.

Natuurlijk hopen we dat er weer zoveel mogelijk gemeenteleden en mensen van buiten onze kerk meedoen, want het ‘doel’ is niet voor niks al die jaren: een gezellige activiteit op touw zetten met een samenbindend karakter voor en door mensen uit Renkum en Heelsum en een mooie opbrengst bij elkaar te krijgen voor een of meerdere goede doelen.

 
Plezier, verbinden en schenken Plezier, verbinden en schenken
Eens in de twee jaar op de tweede zaterdag van september vindt rond de kerk De Herfstmarkt plaats. Het doel: een gezellige actviteit op touw zetten met een samenbindend karakter voor en door mensen uit Renkum en Heelsum en een mooie opbrengst bij elkaar te krijgen voor een of meerdere goede doelen.


Concrete bestemming
Het geld dat de Herfstmarkt opbrengt, gaat traditiegetrouw voor de helft naar een doel binnen onze kerk. Vanwege de verbondenheid èn omdat de Herfstmarkt dankbaar gebruik maakt van de faciliteiten die de kerk haar op en rond de marktdag biedt. We zoeken elke keer naar een concrete bestemming zodat voor iedereen zichtbaar is waaraan het geld is besteed. De andere helft van de opbrengst is bestemd voor een goed doel buiten de kerk, ver weg of dichtbij.

Doelen 2018
De opbrengst van de Herfstmarkt gaat dit jaar voor de helft naar het ZWO project Het UBC Mattru ziekenhuis in Siërra Leone. De andere helft is bestemd als bijdrage aan de restauratie-werkzaamheden aan het houtwerk van het kerktorendak. 

lees meer »
 
Herfstmarkt 2016 in zomerse sferen

Herfstmarkt 2016 in zomerse sferen

"Het was een geweldige dag, alle ingrediënten waren aanwezig, mooi weer, goede sfeer onderling, enthousiast publiek. Moe, maar een voldaan gevoel" zo vatte een van de vrijwilligers de Herfstmarkt 2016 samen. Daar komt bij dat we ook nog eens een prachtige opbrengst hebben opgehaald: ca. 7000 euro netto! Hiervan gaat de helft naar het ZWO project 'Noodhulp vluchtelingen' en de andere helft naar de kerk voor het aanleggen van een nieuwe alarminstallatie en WiFi. Benieuwd naar de de foto's? De eerste serie staat in het album Herfstmarkt 2016. Klik op 'lees meer' voor een verslag van de marktdag 2016.

lees meer »
 
Veelzijdig en sfeervol Veelzijdig en sfeervol
De herfstmarkt van de Gereformeerde kerk Renkum-Heelsum is veelzijdig en sfeervol. Traditioneel is er op het knusse plein en rond de kerk een uitgebreide snuffelmarkt met onder meer curiosa, vaste planten, speelgoed (kinder)kleding, langspeelplaten, elektrische apparaten, huishoudelijke artikelen van glas, hout, riet, keramiek, wenskaarten, het rad van avontuur en natuurlijk heel veel boeken!

Hapje en drankje erbij?
Voor de lekkere trek is er koffie/ thee en limonade en heerijke huisgebakken koek, cake en taart. In 2016 was er als extraatje versgeschept Italiaans ijs uit de ijskar van ijssalon La Cosina. Ook is er meestal wel een hartig snack verkrijgbaar. Thuis nagenieten kan met de zelfgemaakte jams en sappen van zomerfruit.