Geef, voor mensen(kinderen) ver en dichtbij

Geef, voor mensen(kinderen) ver en dichtbij

Bijzondere collectedoelen rond de feestdagen 
Op zondagmorgen 23 december (4e Advent) is uw gift voor Manege zonder Drempels.  Paardrijden op het huifbed voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Aan een stalen frame is een doek gespannen over de ruggen van twee paarden. Op die manier is er contact tussen de rijder en de paarden en geven de twee paarden de bewegen door en brengen de rijder letterlijk in beweging en het stimuleert allerlei lichaamsfuncties. Manege zonder Drempels wil de kosten laag houden en is afhankelijk van donaties en giften.

Op kerstavond 24 december en kerstochtend 25 december is de collecte bestemd voor 'Kinderen in de Knel' (Kerk in Actie). Zo delen we het licht van Kerstmis met elkaar en geven het door aan kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Zij verlangen naar een uitgestoken hand, een warm hart en een sterke schouder. Tijdens Kerst staat een kinderproject van Kerk in Actie centraal o.a. in Libanon waar door de kerk veel Syrische vluchtelingen worden opgevangen. De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven voornamelijk in buurlanden als Turkije, Libanon en Jordanië. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede. Doe mee met de kerstcampagne van Kerk in Actie en geef zo licht door aan kinderen in Syrië en Libanon, zodat zij weer kunnen stralen.

Op maandagavond 31 december collecteren we voor Het stoelenproject De Duif, een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen aan de Spoorwegstraat in Arnhem. Het project is sinds de zomer van 2015 het gehele jaar geopend. Per nacht biedt het aan zo'n 20 mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. De stoelen waar aanvankelijk op werd geslapen en waar het project zijn naam aan ontleent, zijn inmiddels vervangen door matrassen. Stoelenproject De Duif is financieel afhankelijk van giften.

Uw bijdragen zijn van harte welkom!

 
terug