Een eerlijk proces voor Mohammad Faisal Abu Sakha

Een eerlijk proces voor Mohammad Faisal Abu Sakha
In september is de schrijfactie van Amnesty International gericht aan de Israëlische autoriteiten. Op zondag 3 september, tijdens de gezamenlijke dienst, kunt u weer uw handtekening zetten.

De 25-jarige Palestijn Mohammad Faisal Abu Sakha werd in december 2015 zonder aanklacht of uitleg door het Israëlische leger opgepakt. Hij was onderweg naar een Palestijnse circusschool waar hij optrad en les gaf aan kinderen met een handicap. Abu Sakha kreeg zes maanden administratieve detentie opgelegd. Dit betekent dat hij zonder aanklacht en voor onbepaalde tijd vastgehouden mag worden. Zijn detentie is inmiddels al vier keer verlengd. Volgens internationaal recht zou Abu Sakha in een gevangenis in de bezette Westbank, waar hij vandaan komt, vastgehouden moeten worden. Omdat hij in een gevangenis in Israël zit moet zijn familie telkens een vergunning aanvragen om naar Israël te reizen om hem te bezoeken. Zijn ouders hebben hem al drie maanden niet kunnen zien omdat de Israëlische autoriteiten dit “vanwege veiligheidsredenen” weigeren. In de brief roepen we de autoriteiten op Mohammad Faisal Abu Sakha onmiddellijk vrij te laten of een eerlijk proces te geven.

De maandelijkse schrijfactie is een samenwerking van ZWO van de Hervormde Kerk Heelsum en de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum.
terug