Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelings samenwerking

Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelings samenwerking

ZWO-groep (zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking) betrekt de gemeente bij projecten op het gebied van vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping. De ZWO werkt mee aan kerkdiensten, zoals de zondagen voor het werelddiaconaat, organiseert en ondersteunt speciale projecten (al dan niet in samenwerking met Kerk-in-Actie).

De ZWO-groep is een werkgroep van de drie protestantse kerken in Renkum en Heelsum.

 
De weg naar de toekomst ligt open

De weg naar de toekomst ligt open

Visie
Onze Stichting is van mening dat ieder kind, ongeacht afkomst, recht heeft op educatie in de breedste zin van het woord om uitzicht op een goede toekomst te vergroten. Dit komt ten goede van het kind, het gezin, het district en uiteindelijk het land waar het kind in opgroeit.
 
Missie
Eén van de armste streken van Uganda is Lwengo, een gebied waar aids en hivbesmetting zijn sporen hebben nagelaten. 
Onze contactpersoon Anthony, spoort samen met zijn medewerkers de kinderen op die geen uitzicht hebben op onderwijs en goede zorg. Wij proberen in Nederland of elders in Europa sponsors voor deze kinderen te vinden, zodat ook zij een goede toekomst hebben. 


De belangrijkste kleuren van het logo zijn blauw en oranje, omdat de schooluniformen ook oranje en blauw zijn zoals op de foto hierboven te zien is. 
Ons logo heeft de volgende betekenis:
  • De horizontale lijn: vaste grond onder kindervoeten
  • De verticale lijn: een steuntje in de rug
  • Het dak: bescherming van de kinderen
  • De boom: teken van een nieuw leven, nieuwe toekomst
  • De opening: de weg naar de toekomst ligt open
  • De kinderen: Daar doen we het voor
lees meer ยป
 
24 en 25 december 2020 Kerstcollecte Kerk in Actie- Kinderen in de Knel 24 en 25 december 2020 Kerstcollecte Kerk in Actie- Kinderen in de Knel

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland
Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? Kerken staan op omdat ze geloven in een beter leven voor deze kinderen. Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. We helpen de kinderen met voedsel, kleding en onderwijs en we proberen hen op een betere plek te krijgen. Kom ook in actie en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!