Collecte 24 en 25 december 1e Kerstdag Collecte 24 en 25 december 1e Kerstdag

Kerst - Licht voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon


Kerst is het feest van licht. Wij delen dit licht met elkaar en geven het door aan kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Zij verlangen naar een uitgestoken hand, een warm hart en een sterke schouder. Tijdens Kerst staat een kinderproject van Kerk in Actie centraal o.a. in Libanon waar door de kerk veel Syrische vluchtelingen worden opgevangen.
De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven voornamelijk in buurlanden als Turkije, Libanon en Jordanië. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede. Kerk in Actie steunt via het ACT Alliance netwerk kerken en kerkelijke organisaties in Libanon en Jordanië. Zij delen voedselpakketten uit en helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak en werk. Ook zorgen deze kerken en organisaties dat vluchtelingenkinderen onderwijs volgen en bieden zij psychologische hulp. Verder delen zij medische en hygiënepakketten uit en verbeteren zij drinkwater- en sanitaire voorzieningen. 
Kerst is het feest van licht. Jezus' geboorte maakte Gods licht zichtbaar. We delen Zijn licht met elkaar en geven het door. Ook aan kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Doe mee met de kerstcampagne van Kerk in Actie en geef zo licht door aan kinderen in Syrië en Libanon, zodat zij weer kunnen stralen.

 

terug