Droom gaat in vervulling

Droom gaat in vervulling

Collecte zondag 10 juni
Kerk in Actie: bijenhouden in Guatamala

Guatemala werd tientallen jaren lang geteisterd door een gruwelijke burgeroorlog. Nog altijd heeft de bevolking te kampen met veel geweld en corruptie. De sociale en economische ongelijkheid in het land is groot. Vooral jongeren die tot de Maya-bevolking behoren, hebben nauwelijks toegang tot onderwijs en weinig kans op werk.

Vredescentrum Barbara Ford, partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil hier verandering in brengen en biedt deze jongeren een vakopleiding, bijvoorbeeld tot imker of een opleiding textiel bedrukken. De organisatie brengt de jongeren vervolgens samen in coöperaties, waarbij ze gezamenlijk een onderneming starten. Het Vredescentrum Barbara Ford blijft hen ook nog geruime tijd ondersteunen in hun werk. In 2018 zullen zo´n 60 inheemse jongeren genoeg inkomsten uit hun bedrijfje kunnen halen voor hun levensonderhoud.

Droom gaat in vervulling
Ook de jonge Mildred volgde een opleiding op het centrum. Ze heeft er heel veel geleerd en leidt nu een eigen onderneming als imker in haar dorp, met wel 5 bijenkasten. Met de opbrengst van de honing zorgt ze voor inkomen voor haar familie. Door de opleiding op het Vredescentrum Barbara Ford is voor haar een droom in vervulling gegaan.

Meer informatie op de website van kerk in Actie
terug